PUBLIKATIONER

Här finner du ett urval av de böcker, manuskript och andra publikationer som är publicerade på förlag och finns att beställa vi länkarna.

DET JAG MEST FöRAKTADE

Det är svårt att sätta fingret på när jag verkligen blev alkoholist.
Att veta när riskbruket går över den där osynliga gränsen och blir ett missbruk.
Kan en verkligen vara alkoholist redan vid 18 års ålder? När började jag egentligen att ta droger? Och varför rökte jag inte på innan jag började med kokain? När passerade jag gränsen för partydrogandet och började använda regelbundet? Och varför?
Vad gjorde mig till missbrukare? Jag som alltid varit så ordentlig. Varför började jag slå? Vad var det som hände i mig de där gångerna när jag tyckte att orden räckte inte till i en relation? Var det värt att hålla på så länge med livets lotteri att jag nästan blev avrättad i en pundares lägenhet? Hur har jag tagit mig ur allt det här? Kan någon överhuvudtaget ta sig ur något sådant här? Vad gjorde mig till en beroende våldsverkare? Det här är en bok om vad som kan göra en helt ”vanlig” människa till en våldsam missbrukare som ändå lyckas hålla fasaden uppe alldeles för länge.
Det är en bok med många frågor – tillsammans kan vi leta efter svaren.

Det jag mest föraktade är utgiven via Lyacon förlag som skriver om boken:
”Läs Carl Adams Tillbergs bok för att finna fler tankar och funderingar kring frågorna ovan. Boken lämpar sig särskilt bra att använda vid olika gruppsamtal, inom olika typer av vård som tangerar och tar upp det Carl Adam Tillberg berättar om i sin bok. Men detta är också en bok för alla att läsa för att bättre förstå medmänniskor som av olika skäl hamnar snett i livet. Boken ger också förhoppningar – det går att bryta ett destruktivt mönster.”

Tipslistan hittar du här.

SVART ÅTRÅ

Simon är förälskad i Erik. Det har han nog alltid varit. Trots att han i tjugo år har varit gift med Maria. Maria som ofta går ensam i det stora huset i stadens villasamhälle och längtar efter närhet. Dottern Felicia fyller tomrummet med betalda timmar av vad några få tror är hennes kärlek.
Svart åtrå är en berättelse om människans utsatthet, ensamhet och längtan bort till något annat eller det som förut var.

Detta är Carl Adam Tillbergs första roman. Det mesta av berättelsen är skriven 2006-2007 och är inspirerad av Jonas Gardells tidiga romaner.

Tillberg har tidigare skrivit boken Det jag mest föraktade – en bok om missbruk och våld.

OCH HÄR VILL JAG STANNA

“Och här vill jag stanna” är en novell av Carl Adam Tillberg och utsågs som en av tio vinnare i 2016 års upplaga av Unga berättare i Östergötland och kommer att publiceras tillsammans med övriga noveller som e-bok.
Juryns motivering:
Genom insiktsfulla reflektioner berättas en historia om att bryta ett destruktivt livsmönster. Sinnesstämningen ackompanjeras av skenet från en gatlykta och går från ensamhet till kärlek och sinnesro. Språket är levande och berättelsen känns äkta och berör.

CILLA OCH ISÄGGET (TEATERMANUS)
Cilla hittar ett isägg och allt förändras, hon kan nu på ett nytt sätt hantera en jobbig tillvaro nämligen genom fantasi! Det är inte lätt, men hon hittar en ny vän att leka med. Cilla är ett barn som bara kan tala sanning. Det blir ett allt större problem för henne, andra barn tar illa upp, eller låtsas att de gör det, och några som är socialt lite smartare utnyttjar hennes egenskap och vänder den mot henne. Hon blir ett ensamt barn. Men så hittar Cilla ett stort ägg av is, det är gnistrande vackert med jättekristaller i vitt, blått och rosa och hon tar med det hem och gömmer. Kanske något kan kläckas ur det? Men Härskaren i landet är på jakt efter isägget. För ägget har en mystisk egenskap, det kan fånga vintern, som hatas så djupt av den soldyrkande härskaren. Längd: 40 minuter. (2012)